Интервю с фотографа Михаил Георгиев

Mihail Georgiev

Бих искала да споделя с вас интервю, което фотографа Михаил Георгиев даде пред БунтАРТ. В него той разказва за черно-бялата и цветната фотография и как е стигнал до там.

 Mihail Georgiev
снимка: Марица Колчева

Интервюто е кръстено …

 

„Как започнах да виждам нещата в черно-бяло“

 

„Аз съм Михаил Георгиев. На 25 години съм. Вегетарианец. През живота си съм се занимавал с доста неща. Това включва танци, музика  и няколко вида спорт. Сноуборд и футбег, по-известно като хек. Много дълго време играх брейк, а после се зарибих по народните танци. Бях като побъркан на тази тема.
Увлечението с фотографията започна много интересно. С брат ми бяхме решили да си купим един фотоапарат. Той държеше да е нещо малко, а аз да е нещо готино. Наложи се да го купя аз и избрах по-готиното. Някаква сапунерка с ръчни настройки. Започнах да се интересувам защо всъщност ги правят всичките тези ръчни настройки. След около година–година и половина апаратът започна да ми отеснява откъм способност и технически качества. Събрах пари и си взех дигитален огледално-рефлексен апарат с два обектива. От тази покупка насам смятам, че започна сериозното ми отношение към фотографията. Още по-сериозно стана, когато мой приятел ми подари средноформатна камера и един светломер. Това беше предмет, който изобщо не знаех как функционира. Въпреки всичко се научих да работя с него и сега основното ми влечение е към снимането на лента, с истински филм.“

Препоръчвам ви да прочетете цялото интервю, а като допълнение ще може да се насладите на някои от неговите фотографии 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *