За мен


Постоянно намирам поводи да задържам усмивката на лицето си и смятам, че и в най-трудните моменти, можем да намерим начин да „сътворим усмивка“.

Sred nivqta :)

Здравейте и добре дошли 🙂

Казвам се Камелия.

Трудно ми е да се самоописвам, защото ми се струва, че трябва да поставя граници на нещата, с които се занимавам, да се сложа в рамка, но все пак ще се опитам да ви разкажа на кратко за себе си 🙂

Обичам да експериментирам, правя подобни рецепти, но никога еднакви … и това беше един от ‘проблемите ми’, защото нямах навика да записвам рецептите, които създавах, но със започването на този сайт, почти постоянно вече се разхождам с лист (или тефтер) и химикалка, записвайки всичко 🙂 Но все пак това не означава, че по цял ден съм в кухнята, забърквайки поредното ‘нещо’ … просто обичам да творя, да създавам, да изразявам идеите си …харесва ми да дарявам любов и щастие на хората около мен, а това може да стане по толкова много различни начини …

Старая се да възприемам всичко с много любов, да изпитвам благодарност за нещата, които ми се случват и да се радвам на малките дарове в живота. Вярвам, че е изключително важно всеки да работи за развитието си – съзнателно, търпеливо и да използва разумно благата, които му се дават. Необходимо е да се чистим от натрупаните наслоявания, за да изградим здраво тяло и дух, като обръщаме внимание не само на чистотата на тялото си, но и на чистотата на нашите мисли, чувства и действия.

От малка ме влечеше природата, природолечението и до известна степен и здравословния начин на живот (въпреки че имах доста вредни навици…), но съзнателните стъпки започнах да ги правя през 2004 год. Тогава моето вътрешно търсене на Истината ме отведе до дълбокия смисъл на вегетарианството. Всичко ставаше неусетно, естествено, не съм си давала срокове, след които да променя още нещо … просто, когато дойдеше времето, поредната промяна ставаше в мен. От 2009 год. спрях всякакви животински продукти и огромна част от храната започнах да я приемам в суров вид. Като цяло не ми харесват определения като ‘вегетарианец’, ‘веган’, ‘суровояд’, защото всеки човек е различен, има определени нужди, а такива определения го слагат в някаква обща графа. Но все пак, за да не се обяснявам прекалено на дълго и на мен ми се случва просто да казвам ‘Веган съм.’ или ‘Храня се с постна храна.’, но всъщност искам да казвам, че употребявам всичко, което усещам, че е подходящо за мен, което ми помага да се чувствам чиста, силна, изпълнена с живот …

Живея в планината и се стремя да поддържам силна връзката с чудотворните сили на Майката Природа. Колкото повече сме сред Природата, толкова повече може да научим за естествения начин на живот, научаваме се да усещаме истинските нужди на нашето тяло и душа, ставаме силни, проявяват се скрити в нас дарби, изчистваме се от наслояванията на обществото, роднини и приятели … но разбира се трябва съзнателно да пожелаем тази промяна и да се стремим към нея.

В този сайт ще откриете различни рецепти (сурови или с термична обработка, без животински продукти и изкуствени добавки), природни лекове, разнообразни упражнения – физически, умствени, духовни, ще откриете също различни начини за пречистване на тялото и тъй като е изключително важна и духовната храна, ще се постарая да споделя възгледите си за това как Истината ще ни направи свободни.

Добре дошли ! Приятно четене, прилагане, развитие, приготвяне на свежа храна, творене, споделяне и коментиране 🙂

п.п.: Аз не съм лекар, нито имам медицинско образование и информацията публикувана в Alfiola.net е основана на проучване, разговори със здравни специалисти и моя опит с природосъобразния начин на живот. Добре е да направите консултация със специалист преди да промените основно вашия хранителен режим. Вашето здраве е важно и за това трябва да се отнасяте отговорно към промените, които предприемате. Информацията в ‘Методи за самолечение и пречистване на тялото’ е написана с цел осведомяване и всеки, който иска да приложи написаното трябва да го направи напълно съзнателно, отговорно и под ръководството на природолечител. Разучете много подробно цялата техника, но имайте в предвид, че в сайта няма да могат да бъдат публикувани всички варианти на пречистване и самолечение, за това вие е добре да потърсите и допълнителна литература, като е препоръчително да се консултирате и с природолечител.


КамиК


🙂