Протест против промените в закона за горите и проучването и добива на шистов газ – 18.01 – 18ч – на Попа !!!

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01

Депутатите приеха мнима забрана за шистовия газ

На 16.01.2012 год. икономическата комисия в парламента прие Проект за решение за забрана на добива на шистов газ и прилагането на метода на хидравлично разбиване и сходни на него методи при проучване и добив на нефт и природен газ на територията на Република България, внесен от лидера на РЗС Яне Янев и група народни представители, заедно с редакционните предложения на Валентин Николов и представителите на ПГ на ГЕРБ.

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01.2012

Предложената от ГЕРБ редакция на мораториума за проучването и добива на шистов газ, чрез метода на хидравлично разбиване, която е 11 точка от предложението, гласи, че мораториумът има действие до влизането в сила на процедура по оценка за въздействието върху околната среда на всеки сондаж с промените в Закона за околната среда или до влизане в сила на промени в Закона за подземните богатства. С тази точка всичко се обезсмисля …и всъщност явно са решили ДА НЕ ПРИЕМАТ ЗАКОН ЗА ЗАБРАНА.

В момента също така се обсъждат и гласуват промени на ГЕРБ в Закона за горите, които могат да обрекат това ценно наше богатство на изчезване чрез изсичане и застрояване. Тези промени ще се гласуват в сряда в Парламентарната комисия по земеделие и гори.

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01.2012

Борислав Сандов бе един от организаторите на протеста срещу проучването и добива на шистов газ в събота. „Исканията ни остават едни и същи и са заявени още през лятото. Те са много ясни и категорични и по никакъв начин не позволяват заигравки, добавяния и опити за отваряне на вратички, каквото се опитваха да направят и днес за това как да се тушира напрежението, но всъщност да се излъже суверена, който иска тези същите неща.”,  заяви Борислав Сандов пред Агенция „Фокус”. „ … ние говорим с факти, с чуждия опит, който е доказал в редица страни и в редица региони замърсяванията от хидрофракинга, както и предизвикването на трусове от същата тази единствена технология за проучване и добив на шистов газ.”

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01.2012

„Ще участваме в организираното шествие, което ще се проведе в сряда по Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за горите“ – заяви Борислав Сандов.

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01.2012

Протест против промените в закона за горите и проучването и добива на шистов газ
18.01 – 18ч – на Попа

Сборен пункт: София, сряда 18.01, 18:00 часа на бул. „Патриарх Евтимий“ (Попа)

Маршрут: от Попа по Граф Игнатиев до пл. Славейков. От там по ул. Г. С. Раковски до бул. Цар Освободител и по жълтите павета до пл. Народно Събрание, където шествието завършва с митинг.

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01.2012

Протестът е срещу решенията на правителството по отношение отравянето на земята и водата (проучването и добива на шистов газ) и промените в закона за горите (монопол в зимните курорти на свързани офшорни фирми, нерегулирано изсичане на гори с цел застрояване).

Носете си усмивките, тарамбуките, чановете и добрите намерения 🙂

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01.2012

За повече информация:

http://www.focus-news.net/?id=n1610656
http://novinar.bg/news/prieha-moratorium-varhu-shistviia-gaz_MzgwNzsxMjM=.html
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2012/01/16/1746390_gerb_opita_da_uspokoi_protivnicite_na_shistoviia_gaz_s/
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/01/16/1746387_deputatite_prieha_mnima_zabrana_za_shistoviia_gaz/?ref=novo24
http://news.ibox.bg/news/id_1588346998

https://www.facebook.com/events/327898347230614/ – Протест срещу решенията на правителството по отношение отравянето на земята и водата (проучването и добива на шистов газ) и промените в закона за горите (монопол в зимните курорти на свързани офшорни фирми, нерегулирано изсичане на гори с цел застрояване) – 18.01 – 18ч – Попа !!!

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01.2012

Снимките са дело на Михаил Георгиев

Dar Znanie :)
Новини

„Изпълване със Сила и Живот чрез прилагане на знания от Природата и физиологията на човешкото тяло“ (Семинар)

„Изпълване със Сила и Живот чрез прилагане на знания от Природата и физиологията на човешкото тяло“ (Семинар)     Привет, приятели 🙂   Имаме радостта да ви поканим на два лекционно-практически дни, отнасящи се до човешкото физическо и духовно здраве и себепознание. Дати и часове: 07 март – 17:45 – 20:30 ч  и  08 март […]

Прочети още »
"Prenatalno vuzpitanie"
Новини

„Проява на Волята“ – 08.02.2014 год. – „Моделиране на себе си”

„Проява на Волята“   Арт-сесии „Моделиране на себе си”   изкуство за вътрешен баланс, себепознание и разкриване на творческия потенциал чрез работа с глина, бои, моливи и други материали     На 8-ми февруари, събота от 13:00 до 16:00 часа предстои провеждането на занятие от цикъла от седем Арт-сесии, посветени на изследване на темите на […]

Прочети още »
"Modelirane na sebe si"
Новини

Арт-сесии „Моделиране на себе си“ през 2014 год., София

„МОДЕЛИРАНЕ НА СЕБЕ СИ“   ЦИКЪЛ ОТ 7 АРТ-СЕСИИ ЗА ПОСТИГАНЕ НА БАЛАНС, СЕБЕПОЗНАНИЕ И РАЗКРИВАНЕ НА ВЪТРЕШНИЯ ПОТЕНЦИАЛ ЧРЕЗ РАБОТА С ГЛИНА, БОИ, МОЛИВИ, ПАСТЕЛИ И ДРУГИ МАТЕРИАЛИ 26 ОКТОМВРИ, 2013 – ЮНИ, 2014 г.     ПРЕДСТАВЯНЕ Арт-сесиите „Моделиране на себе си” си поставят две основни задачи: – терапевтична – освобождаване на определени […]

Прочети още »