Протест пред Румънското посолство – 26.01.12 г. – 12.00 – 13.00 ч.

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01.2012

Два народа – една вода! …..

 

Протест пред  Румънско посолство – 26.01.2012 г. (четвъртък) от 12.00 до 13.00 часа

 

ЗЕМЯТА Е ЕДНА, ДЕЛИМ Я НИЕ!!!

 

БЕЗЦЕННОТО НИ ПОДЗЕМНО ЕЗЕРО ПОД ДОБРУДЖА ПРОДЪЛЖАВА И ОТВЪД Р. ДУНАВ! ПРИ АВАРИЯ НА РУМЪНСКА ТЕРИТОРИЯ, ЕКОЛОГИЧНАТА КАТАСТРОФА ЩЕ ЗАСТИГНЕ И НАС!!! ЗА ДА НЕ БЪДЕ ПОБЕДАТА НИ НАПРАЗНА! ДА ПОДКРЕПИМ БРАТЯТА РУМЪНЦИ!

БЪЛГАРИЯ Е С ВАС, НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ!

 

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01.2012

 

ЗАЩО Е ВАЖНО!

 

Румъния е дала лиценз на американската компания „Шеврон“ да прави проучвания за залежи на шистов газ в Добруджа, в непосредствена близост до общата ни граница.
Това съобщава румънският в. „Адевърул“, като изтъква, че експлоатацията на ресурсите се очаква да започне още през февруари 2012 г.
Изданието прилага и карта с разположението на трите терена, върху които американците дупчат за газ. Те са в окръг Констанца, но единият буквално граничи с българската община Генерал Тошево.
България не е уведомена за тези проучванията, съобщиха за „Телеграф“ от Министерството на екологията и водите. По правилата на международната договореност държавите не са длъжни да информират съседите си за рискови изследвания в недрата й, ако те не попадат в гранична зона.
Справка в Правилника за прилагане на Закона за МВР показа, че под понятието гранична зона се приема територия на разстояние 15 км от линията на държавната граница. От екоминистерството смятат, че за да не ни уведомят румънците за газовите проби, значи терените не са в гранична зона. От публикуваната обаче карта е повече от ясно, че единият терен със сигурност е лепнат за границата ни.

Доц. Георги Георгиев: „Ако Румъния започне проучвания за шистов газ, може да бъдат замърсени български подпочвени води“ – може да прочетете цялата статия тук.

ПРОТЕСТЪТ ПРЕД РУМЪНСКОТО ПОСОЛСТВО ЩЕ НАКАРА РУМЪНСКИТЕ МЕДИИ ДА ОБЪРНАТ ВНИМАНИЕ НА ПРОБЛЕМА И ВЕРОЯТНО ИМАМЕ ШАНС ДА ВЪВЛЕЧЕМ И РУМЪНЦИТЕ В АКЦИЯТА ПРОТИВ УБИВАНЕТО НА ПЛАНЕТАТА НИ… А ЗАЩО НЕ И ЦЯЛА ЕВРОПА!

Българските протести против шистов газ бяха най-големите – накарахме българите да се заинтересуват и да се загрижат – защо да не накараме и другите да обърнат внимание!

 

Protest protiv prouchvaneto i dobiva na shistov gaz - 14.01.2012
снимки: Михаил Георгиев

 

Румънско посолство се намира на бул. „Михай Еминеску“ Nо 4 и бул. „Ситняково“
Карта: http://tinyurl.com/7a9stlc

Dar Znanie :)
Новини

„Изпълване със Сила и Живот чрез прилагане на знания от Природата и физиологията на човешкото тяло“ (Семинар)

„Изпълване със Сила и Живот чрез прилагане на знания от Природата и физиологията на човешкото тяло“ (Семинар)     Привет, приятели 🙂   Имаме радостта да ви поканим на два лекционно-практически дни, отнасящи се до човешкото физическо и духовно здраве и себепознание. Дати и часове: 07 март – 17:45 – 20:30 ч  и  08 март […]

Прочети още »
"Prenatalno vuzpitanie"
Новини

„Проява на Волята“ – 08.02.2014 год. – „Моделиране на себе си”

„Проява на Волята“   Арт-сесии „Моделиране на себе си”   изкуство за вътрешен баланс, себепознание и разкриване на творческия потенциал чрез работа с глина, бои, моливи и други материали     На 8-ми февруари, събота от 13:00 до 16:00 часа предстои провеждането на занятие от цикъла от седем Арт-сесии, посветени на изследване на темите на […]

Прочети още »
"Modelirane na sebe si"
Новини

Арт-сесии „Моделиране на себе си“ през 2014 год., София

„МОДЕЛИРАНЕ НА СЕБЕ СИ“   ЦИКЪЛ ОТ 7 АРТ-СЕСИИ ЗА ПОСТИГАНЕ НА БАЛАНС, СЕБЕПОЗНАНИЕ И РАЗКРИВАНЕ НА ВЪТРЕШНИЯ ПОТЕНЦИАЛ ЧРЕЗ РАБОТА С ГЛИНА, БОИ, МОЛИВИ, ПАСТЕЛИ И ДРУГИ МАТЕРИАЛИ 26 ОКТОМВРИ, 2013 – ЮНИ, 2014 г.     ПРЕДСТАВЯНЕ Арт-сесиите „Моделиране на себе си” си поставят две основни задачи: – терапевтична – освобождаване на определени […]

Прочети още »