Протест срещу приемането на ACTA в България – 11.02.2012, 11 часа

protest sreshtu ACTA

protest sreshtu ACTA
Протест срещу приемането на ACTA в България

11.02.2012 – от 11:00 часа, София

 

ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), на български ТСБФ (Търговско споразумение за борба с фалшификациите) е международен договор, подписан от 22 страни, сред които и България. У нас гласността около него се появи само преди дни, а в другите държави – преди около месец. Проектът е от години, крит от правителства и заседания, формиран в откровено НЕпрозрачен процес, недостъпен за гражданите на ЕС, на България, на света. Разполагаме с информация чак сега, когато България е една от 22-те страни-членки на ЕС, които са подписали, наред с предложилата проекта Япония, САЩ, Австралия, Южна Корея, Нова Зеландия, Канада и други. Добрата новина е, че за да бъде прокарана ACTA трябва Европейският парламент да я одобри – а това може да стане чак юни месец, т.е. имаме 4 месеца, в които да се действа, за да покажем, че не сме съгласни с това споразумение.

Официално, целта на АСТА е да се бори срещу неправомерната употреба на защитени продукти в интернет, но реално ще доведе до цензура!

Вълната на протести започна от Полша, като на места се събраха над 30 хиляди души.
У нас той ще е част от световния ден за протест срещу АСТА! Планират се протести и в други държави – Франция, Белгия, Словения, Швеция, и др.!

Началната точка на шествието в София ще бъдат Пилоните до НДК, в 11:00 часа на 11 Февруари (Събота), след това ще се тръгне по бул. Витоша – бул. Тодор Александров – пл. Независимост – бул. Цар Освободител – крайна точка пл. Народно събрание.

Има организирани протести във Варна, Бургас, Пловдив, Кърджали, Хасково, Ямбол, Разград, Русе, Габрово, Велико Търново, Казанлък, Стара Загора,Видин, Перник – също от 11 часа, а в Пазарджик – от 12:30 ч.

Ще се раздават хартиени маски на Anonymous преди протеста на всички участници като част от хореографията на самия протест. НО при искане от полицията, маските ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да бъдат свалени, защото това е МИРЕН протест!

Добра идея е да си носете собствени плакати, но нека бъдат свързани само с АСТА. Няма да бъдат допускани никакви други политически агитации.

 

Интересни материали:

http://www.vbox7.com/play:930a5324f6
http://www.youtube.com/watch?v=f_C5jTfB7WE – за вероятния план зад ACTA от „Anonymous“
http://noacta-bg.info/?page_id=2

Може да подпишете петицията за Парламента: http://www.change.org/petitions/say-no-to-acta-europe-stop-the-censorship-in-europe, за да окажете подкрепа.

Ако желаете, може и да се информирате за това какво е АСТА, като посетите тази група https://www.facebook.com/groups/322747524436678/ (има секция docs, където ще намерите интересни и полезни материали по темата).

 

Присъединете се и покажете какво е вашето мнение!

 

Използвани източници:
http://krasivaevropa.com/index.php/home/253–acta.html
https://www.facebook.com/groups/322747524436678/
https://www.facebook.com/events/246513398758312/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *