Силата на косата

Kosa i durvo

Kosa i durvoснимка: Михаил Георгиев

Всеки косъм съдържа енергия в себе си – електричество и магнетизъм.

Космите на главата са антени, чрез които човек приема знания от висшите светове. Като разресва косите си, човек поставя на място всяка антена, ако те на са на място, възприемането се нарушава. Вчесвайте често и добре космите си, дръжте ги в порядък, за да може Божествената енергия да прониква в мозъка ви.

Аз ви препоръчвам гребените ви да бъдат направени от черешово дърво, от крушово дърво, от ябълково дърво, да имате по десетина-двадесет гребени с прави зъби, с тях да се решите.

Учителя Беинса Дуно

Косата е една от емблемите в нашия организъм. По нея може да се определи вътрешно ни състояние. Тя се влияе от хранителни, духовни практики и външни третирания. Трябва да да я вчесваме внимателно и често, защото тя е голямо богатство.

Бих искала да ви споделя няколко съвета за хубава и здрава коса :

Избирайте внимателно четката си за коса. Добре е да използвате пръстите си, дървена четка или гребен, за да бъдат косите ви здрави, красиви и блестящи и за да се избегне наелектризирането, което допълнително води до сплитане. Металните гребени спомагат за наелектризирането, късането и окисляването косата.  Пластмасовите гребени също водят до наелектризиране, докато гребенът от дърво значително намалява увреждането, причинено от статичното електричество – накъсване, цъфтящи краища, дори косопад. Косата става по-обемна, лесна за поддържане и податлива на прическа.
Има голямо значение гребенът ви от какво дърво е направен. Ползотворно влияние ни оказват сандаловото дърво, чемшировото дърво, от акация, от кипарис, от дъб, от хвойна, от плодови дървета ( като ябълки, круши, череши, вишни, сливи … ). Има и такива, които изсмукват жизнените сили и активността на притежателя си, правейки го прекалено вял и уязвим. Такива са гребените от ела, бор, бреза, трепетлика, топола, бряст, върба …

Мократа коса е уязвима и лесно може да бъде увредена, за това разресвайте я преди измиване ( като започвате от краищата към корените ),  а след душа – не търкайте силно с хавлията, а леко попийте излишната вода, за да не увредите косата. Ако е заплетена, опитайте се да я разрешите внимателно с пръсти.

Сушете косата си по естествен начин, а ако не е възможно, то използвайте рядко сешоар. Но когато ви се налага, го дръжте на разстояние не по-малко от 20 см и разпределяйте въздушната струя равномерно по косата, като не задържате струята за повече от няколко секунди на едно място. Ако сешоарът ви има няколко режима на работа, избирайте по-ниска мощност и топлина на струята. По този начин ще предотвратите изгаряния и прекалени изсушавания, защото високата температура ще нагруби кутикула, в резултат на което косата ще загуби своята естествена влага и еластичност.

Опитайте се да избягвате боядисването, но ако все пак боядисвате косата си,  оставяйте я да си отпочива от боята и различните третирания, когато имате възможност.  През това време я подхранвайте интензивно с маски, билкови отвари и други лечебни методи. Използвайте възможно най-щадящи бои, като най-добре е оцветяването с билки и естествени оцветители.

Когато връзвате косата си, не я стягайте прекалено, а се опитвайте да следвате естествените й извивки, за да предотвратите накъсване и начупване на косъма. Избягвайте металните и скубещи елементи. Най-добре за косата ви е леко да я приберете, ако ви пречи, без да я пристягате и опъвате.

Подхранвайте косата си с маски, билкови отвари и други методи, за да я поддържате не само красива, но и истински здрава – веднъж седмично, а през зимата – два пъти.


Пожелавам ви ако имате хубави и здрави коси, да ги поддържате и да ги запазите в пълния им блясък и красота, а ако нямате – да ги придобиете 🙂

Всеки косъм е проводник на светлината. Вие не подозирате какво отношение имат космите към външните сили на Природата, ето защо космите трябва да ги сресвате, за да могат външните сили да протичат правилно чрез вас. Работите ви не вървят добре. Прекарвайте пръстите си през космите поне по два три пъти на ден.

Учителя Беинса Дуно

Uchitelq pri ezeroto Elbur
Избрани публикации Учителя Беинса Дуно

Енергиите на планината – практически правила

Енергиите на планината – практически правила Тази сутрин Молитвеният връх беше обвит в мъгли. Те скриваха света на формите и погледът, като не намираше опора отвън, се насочваше навътре към необятния свят, който ние гледаме през себе си. Всичко беше натегнало от влага. През нощта беше валял дъжд. Въздухът беше пресен, измит, хранителен. От долините […]

Прочети още »
Zalez :)
Избрани публикации Учителя Беинса Дуно

Вярвай в невъзможното

Днес след изпълнение на Паневритмията почна разговор с Учителя на полянката. Стана въпрос за Вярата. Омаломощен си, изгубил си присъствие на духа, но ти кажат една добра дума и се насърчиш. Това е Вяра. Това, което повдига и изменя състоянието ти, е Вяра. Вярата винаги дава нещо, което по никакъв начин не можеш да получиш. […]

Прочети още »
v Rila
Духовна храна Избрани публикации Учителя Беинса Дуно

Акордиране на човешката душа

При молитвата Бог учи човека. Някой ще каже: „Как така, нали при молитва човек изпраща мисъл към Бога и говори с Него?“ Да, но при молитва човешката душа се отваря за Божествения свят, акордира се с Него, идва във възприемателно състояние към енергиите оттам и приема мисълта на Бога и от Живота на Бога; тогава […]

Прочети още »