Силата на косата

Kosa i durvo

Kosa i durvoснимка: Михаил Георгиев

Всеки косъм съдържа енергия в себе си – електричество и магнетизъм.

Космите на главата са антени, чрез които човек приема знания от висшите светове. Като разресва косите си, човек поставя на място всяка антена, ако те на са на място, възприемането се нарушава. Вчесвайте често и добре космите си, дръжте ги в порядък, за да може Божествената енергия да прониква в мозъка ви.

Аз ви препоръчвам гребените ви да бъдат направени от черешово дърво, от крушово дърво, от ябълково дърво, да имате по десетина-двадесет гребени с прави зъби, с тях да се решите.

Учителя Беинса Дуно

Косата е една от емблемите в нашия организъм. По нея може да се определи вътрешно ни състояние. Тя се влияе от хранителни, духовни практики и външни третирания. Трябва да да я вчесваме внимателно и често, защото тя е голямо богатство.

Бих искала да ви споделя няколко съвета за хубава и здрава коса :

Избирайте внимателно четката си за коса. Добре е да използвате пръстите си, дървена четка или гребен, за да бъдат косите ви здрави, красиви и блестящи и за да се избегне наелектризирането, което допълнително води до сплитане. Металните гребени спомагат за наелектризирането, късането и окисляването косата.  Пластмасовите гребени също водят до наелектризиране, докато гребенът от дърво значително намалява увреждането, причинено от статичното електричество – накъсване, цъфтящи краища, дори косопад. Косата става по-обемна, лесна за поддържане и податлива на прическа.
Има голямо значение гребенът ви от какво дърво е направен. Ползотворно влияние ни оказват сандаловото дърво, чемшировото дърво, от акация, от кипарис, от дъб, от хвойна, от плодови дървета ( като ябълки, круши, череши, вишни, сливи … ). Има и такива, които изсмукват жизнените сили и активността на притежателя си, правейки го прекалено вял и уязвим. Такива са гребените от ела, бор, бреза, трепетлика, топола, бряст, върба …

Мократа коса е уязвима и лесно може да бъде увредена, за това разресвайте я преди измиване ( като започвате от краищата към корените ),  а след душа – не търкайте силно с хавлията, а леко попийте излишната вода, за да не увредите косата. Ако е заплетена, опитайте се да я разрешите внимателно с пръсти.

Сушете косата си по естествен начин, а ако не е възможно, то използвайте рядко сешоар. Но когато ви се налага, го дръжте на разстояние не по-малко от 20 см и разпределяйте въздушната струя равномерно по косата, като не задържате струята за повече от няколко секунди на едно място. Ако сешоарът ви има няколко режима на работа, избирайте по-ниска мощност и топлина на струята. По този начин ще предотвратите изгаряния и прекалени изсушавания, защото високата температура ще нагруби кутикула, в резултат на което косата ще загуби своята естествена влага и еластичност.

Опитайте се да избягвате боядисването, но ако все пак боядисвате косата си,  оставяйте я да си отпочива от боята и различните третирания, когато имате възможност.  През това време я подхранвайте интензивно с маски, билкови отвари и други лечебни методи. Използвайте възможно най-щадящи бои, като най-добре е оцветяването с билки и естествени оцветители.

Когато връзвате косата си, не я стягайте прекалено, а се опитвайте да следвате естествените й извивки, за да предотвратите накъсване и начупване на косъма. Избягвайте металните и скубещи елементи. Най-добре за косата ви е леко да я приберете, ако ви пречи, без да я пристягате и опъвате.

Подхранвайте косата си с маски, билкови отвари и други методи, за да я поддържате не само красива, но и истински здрава – веднъж седмично, а през зимата – два пъти.


Пожелавам ви ако имате хубави и здрави коси, да ги поддържате и да ги запазите в пълния им блясък и красота, а ако нямате – да ги придобиете 🙂

Всеки косъм е проводник на светлината. Вие не подозирате какво отношение имат космите към външните сили на Природата, ето защо космите трябва да ги сресвате, за да могат външните сили да протичат правилно чрез вас. Работите ви не вървят добре. Прекарвайте пръстите си през космите поне по два три пъти на ден.

Учителя Беинса Дуно

One thought on “Силата на косата”

  1. Здравейте! Аз съм изключително радостна и щастлива, че ви намерих. Имам дървена четка за коса и съм много доволна от нея, но не това е причината да ви пиша. Забелязах, че много хора в братсвото използват дървени гребени и четки. Полезността от това е огромна, особено за мъжете. Търсех нещо подходящо като статия и откривам това, че даже и Учителя цитиран тук 🙂 Каква по-хубава статия от тази? От няколко дни мисли за смокинови бонбони и какво да видя тук между супер полезните рецепти – публикация от Акордиране на човешката душа. Така, вече сте любимият сайт и ви обичам

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *