10 повели на Лечителя за 10 десетилетия живот

durvo i oblaci 4

durvo i oblaci

 1. Изграждайте живота си „съответно“  на средата, в която го осъществявате, като изключвате притеснителни „разминавания“ между вашия тип витални реакции и околната среда. Всяко несъответствие „хаби“ живота!

2. Утвърдете отрано най-подходящия за вас ритъм на живот. Подходящ е всеки ритъм, който разпределя натовареността равномерно в повтарящи се количества и интервали. Това създава пожизнен витален тренинг.

durvo i oblaci 2

3. Изразходвайте всекидневно определено количество енергия за движение – бягане, гимнастика, ходене. Движението е живот, застоят – смърт.

4. Горните три условия обуславят четвъртото: гледайте на живота доброжелателно, ведро, избягвайте всякакви потискащи емоции – те „попарват“ износват, убиват организма (духа).

5. Усмихвайте се! Смехът убива вирусите на всички болести. Усмивката е здравословна – тя не само изразява здравето, но го прави.

durvo i oblaci 3

6. Не прекалявайте в нищо и никога! Не преяждайте – това е прекаляване с ядене (преумора на цялото тяло в излишно храносмилане, което убива); не прекалявайте дори с труда – преумората също е „неизлечима“. И обратно, не се отдавайте на свръхленост – това е „прекаляване“ с бездействието.

7. Правете добро! Това е призванието ви. Притичвайте се на помощ на всекиго, защото така помагате на себе си да се възвисите в самочувствието си на човек.

durvo i oblaci 4

8. Бъдете любознателни! Любознателността е движение на духа, несравнимо здравословно! Интересувайте се от живота – главното Условие да останете в него.

9. Не се бойте от болести! Това е задължително условие да не боледувате.

10. Живейте и оставете другите да живеят. Или по-точно: живейте и помагайте на всички да живеят добротворно!

durvo i oblaci 5

Източник: Рецептите на Петър Димков. Сто години за всеки
ИК „Гея-Либрис“ София, 2002

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *