Упражнения за хармонизиране на енергиите в човешкото тяло

bqla krasota

–   Упражнението е необходимо, за да могат енергиите на тялото да се поляризират правилно.
Изнасяне ръцете настрана. В това положение ще държите ръцете си неподвижно 5 мин., като концентрирате мисълта си към тях.
След това изнасяте лявата ръка настрана, а дясната движите по лявата, като започнете от пръстите на лявата ръка, дохождате до рамотo й, минавате под брадата, изнасяте я настрана, напред и надолу. Същото кръгообразно движение правите и около дясната ръка. Дясната ръка изнесена настрана, а лявата се движи по нея. Това упражнение се прави няколко пъти ту с дясната, ту с лявата ръка и то първоначално бързо, а после все по-бавно.

–   Изнасяне на лявата ръка напред. Бавно движение на дясната ръка върху лявата , като се започва от рамото и стига да пръстите на ръката и обратно: от пръстите нагоре до рамото. Изнасяне на дясната ръка напред. Бавно движение на лявата ръка върху дясната, като се започва от рамото до пръстите и назад.
Упражнението се прави се няколко пъти с лявата и няколко пъти с дясната ръка.

bqla krasota

–   Неразположен сте, подвижете си ръцете, с това упражнение ще привлечете магнетическа сила, и тя ще ви помогне да трансформирате състоянието си.
Дясната ръка настрана. Движение на китката нагоре и надолу, отначало по-бавно, с постепенно усилване и пак отслабване. Дясната ръка се прибира свободно. Същото се прави с лявата ръка. После и с двете ръце едновременно.
Почивка.
Двете ръце успоредно напред. Постепенно разтваряне ръцете настрана, с движение на китките – трептение. Прибиране на ръцете напред, пак с трептение. Това упражнение се прави няколко пъти.
Ръцете успоредно напред. Бавно издигане на ръцете отстрана на главата и до над главата и бавно снемане пак напред (прави се седем пъти). Ръцете успоредно напред издигат се над главата и се спущат покрай страните на главата напред (прави се един път). Първото движение четири пъти. Ръцете спират успоредно напред, движение на китките с трептение, при постепенно усилване и отслабване.
Ръцете настрани долу и прибрани.

–   Упражнение при изпадане в лошо, тежко състояние, дисбаланс между мислите и чувствата.
Дланите на ръцете eдна срещу друга, върховете на пръстите се допират. Лявата ръка се тегли по дланта на дясната, до края на китката, след което се изправя в положение на прав ъгъл с дясната ръка, без да се прекъсва движението. Дясната ръка се поставя върху лявата (при това положение и двете ръце са хоризонтално). Сега, дясната ръка се тегли, хлъзга се над лявата, до края на средния пръст. Най-после и двете ръце поставят с длани една срещу друга, както при започване на упражнението. Същото упражнение се прави и с дясната ръка.

Източник: http://www.bratstvoto.net/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *