Пречистване на организма с ориз

treva v poleto

Съществуват различни методи за пречистване на организма от токсини. Лесен и достъпен начин е чрез ориз. Представям ви два варианта, чрез които ще помогнете на тялото си да се освободи от натрупани замърсявания. По време на пречистването се опитайте да следите мислите, чувствата и действията си, правете редовно дихателни, физически и умствени упражнения. Стремете се да постигнете чистота на всички нива, да издигнете енергийното си състояние и да влезнете в по-силна връзка с Майката Природа. Ако имате възможност, прекарвайте свободното си време в планината, в парка … правете си разходки, зареждайте се чрез дърветата и благодарете за всички блага, с които сме заобиколени.

 

Винаги се радвайте. За всичко благодарете.
Духа не угасвайте. Непрестанно се молете.

Това е формула дадена от Учителя Беинса Дуно, повтаря се 3 пъти. Приложете я и ще видите силното й добро влияние.

treva v poletoснимка: Михаил Георгиев


1-ви вариант на пречистването с ориз

Предварително си купете около 1,5 кг. ориз – най-добре кафяв, неполиран, и си набавете 5 буркана от 800 мл., които може да обозначите по някакъв начин (например да ги номерирате от 1 до 5).

1-и ден: Сутринта (може и вечерта) се взимат две супени лъжици от ориза и се слага в 1-я буркан, заливат се с 500 мл. преварена хладка вода.

2-и ден: По същото време оризът от първия буркан се прецежда, водата се изхвърля, а той се слага във 2-я буркан и отново се залива с 500 мл. преварена хладка вода. А в 1-я буркан се слагат две супени лъжици ориз от пакета и се залива с 500 мл. преварена хладка вода.

3-и ден: По същото време оризът от 2-я буркан се прецежда, водата се изхвърля и той се слага в 3-я буркан, след което се залива с 500 мл. преварена вода. Същото се прави с ориза от 1-я буркан, който след изцеждането се слага във 2-я и се залива с преварена хладка вода. В освободения 1-и буркан се слагат нови две супени лъжици ориз.

4-я и 5-я ден: процедурата се повтаря по същия начин, докато се залее оризът от 1-я ден в 5-я буркан.

а 6-я ден оризът от 5-я буркан се прецежда и се сварява за няколко минути в отделен съд в 300 мл вода (може да го сварите на пара или да пробвате да го ядете суров), а 1-ят буркан отново се зарежда с 2 лъжици ориз и този кръговрат на ориза в 5-е буркана продължава в същия ред и занапред.
На кратко – яде се само свареният ориз от 5-я буркан, а в останалите четири буркана той само кисне в преварена вода.

Свареният ориз от 5-я буркан се изяжда на сутринта като се дъвче бавно, около 2 часа след това не се приемат течности и до обяд не се яде нищо друго. На обед и на вечеря храната е добре да е чиста, лека и вегетарианска, като е препоръчително да се изключат тлъстите храни, алкохолът, прясното мляко, рафинираните и консервирани храни, сладкишите. През деня трябва да се пият достатъчно течности – около 2 л. изворна или филтрирана вода, гореща вода, билкови чайове, пресни плодови и зеленчукови сокове.

Времетраенето на оризовата диета е 2 месеца (считано от първия изяден ориз).

 

 2-ри вариант

Този вариант на пречистване се прилага по 45 дни два пъти годишно.

Необходимото количество ориз е отново около 1,5 кг.
Накисват се от вечерта 3 супени лъжици кафяв ориз в малко хладка вода. На сутринта се измива добре и се слага във вода да поври 1 – 2 минути. Измива се отново и пак се вари 1 – 2 мин. и така 3 пъти. Оризът се изяжда на гладно, след това не бива да се яде и пие 2-3 часа. Хранителният режим е като описния в горния вариант. А ободряващият ефект се проявява още след втората седмица.

 

ЗАБЕЛЕЖКА: По време на хранителния режим с ориз урината помътнява, променят вида си и изпражненията. Възможни са болки в областта на черния дроб и жлъчката, пикочния мехур, бъбреците, ставите – те са вследствие на усиленото очистване на токсините от тялото.

Limec
Чисти от вътре и от вън

Лечение чрез храна и пост

Храненето е метод за лекуване. По-добър метод от него няма, но трябва да се знае каква храна да се употребява и кога да се храни човек. По време на боледуване и след оздравяване от дадена болест човек се нуждае от специфична храна. Например, който е боледувал от треска, иска да яде кисело; при друга болест […]

Прочети още »
Sred gorata do rekata :)
Чисти от вътре и от вън

Лечение с вода

Ако разбирахте свойствата на водата, бихте могли да лекувате с нея всички болести. Водата, с която ще се лекувате, трябва да бъде абсолютно чиста. Голяма част от тялото на човека е вода. Много хора боледуват от липса на вода в организма. Влагата, водата е причина за топлината на организма. Липсата на вода охлажда организма. Много […]

Прочети още »
Noti :)
Чисти от вътре и от вън

Лечение с музика

Музиката във физическия свят е потребна, за да организира дезорганизираната материя. Физическият свят е дезорганизиран. Чрез музиката материята ще трепти хармонично. Музиката е Божествен метод за успяване в света. Чрез музиката по-висши същества достигат до нас. Вие, ако пеете, ще спомогнете по-напреднали същества да дойдат и да ви помогнат. Ако не пеете, няма да се […]

Прочети още »