Пречистване на организма чрез жабурене с растително масло

slunchogled

Оригиналната методика за пречистване и лечение на организма е предложена от бактериолога П.  Качук. Същността на метода му се състои в следното:

човекът има три двойки слюнчени жлези (околоушни, подезични и подчелюстни). Една от функциите на слюнчените жлези се състои в извеждането на продуктите от обмяната на веществата от кръвта. Сама по себе си слюнката има алкална реакция. За слюнката И. Павлов е казал, че тя притежава лечебни свойства.

За денонощие човек отделя около 1,5 л. слюнка, която се изработва от кръвта. Когато човек дъвче, слюнчените жлези се активират и в тях постъпва 3-4 пъти повече кръв. Затова по време на дъвчене могат да се прочистят чрез тези жлези до 6 литра кръв (на практика цялата).

 

Методът на прочистването се състои в следното:


студено пресовано слънчогледово олио (шарлан), в количество от около 1 с.л., се съсредоточава в предната част на устата и се смуче като бонбон. Маслото не се гълта. Процедурата се прави лесно, свободно, без напрежение, с продължителност 15-20 мин. Отначало маслото е гъсто, а след това – течно, като вода. Тогава е времето да го изплюете. Течността трябва да е бяла, като мляко; ако течността е жълта, процесът не е доведен до край. Изплютата течност е инфектирана и трябва да се изхвърли, например в тоалетната чиния. След това направете няколко жабурения с топла вода и чак тогава си измийте зъбите с четка и паста.

По време на смученето, организмът се освобождава от вредните микроорганизми и токсини. Засилва се обмяната на газове, активира се и се нормализира обмяната на веществата. Този метод лекува парадонтоза и премахва кървенето на венците, стяга „разхлабени“ венци и избелва зъби. Също така изключително успешно се лекуват заболявания като главоболие, зъбобол, кожни проблеми, чревни заболявания, проблеми с белите дробове, замърсяване на кръвта …

Тази процедура е желателно да се прави веднъж на денонощие, най-добре на гладно – сутрин след ставане, преди да сте си измили зъбите (а може и вечер преди лягане). За по-добри и бързи резултати може да я прилагате и повече пъти през деня (2-3 пъти преди ядене).

Предпазни мерки: при прилагане на метода може да има временни усложнения (особено при хора с многобройни заболявания), което е резултат от разслабване на болните участъци. В зависимост от здравословното си състояние, човек сам преценява колко пъти и колко дълго да прилага процедурата. Острите заболявания се повлияват и дават добри резултати още по време на първите 2 седмици, докато лечението на хроничните заболявания може да продължи много по-дълго.

Този метод на прочистване е важен, защото езикът е огледало на вътрешната чистота на организма ни. Чистият и розов език ни е най-верният показател за здрав, прочистен организъм. Белият, а още повече покритият с налепи език сочи за зашлаковане на организма. В зависимост от местата на локализиране на налепите и цвета им се определя наличието на шлаки в един или друг орган.

За това, колко много шлаки могат да се изхвърлят през езика и устата (под формата на налепи, газообразни вещества), може да се разбере при гладуване. Езикът се покрива бързо с налепи, състоящи се от шлаки, които се извеждат от организма. За успешното излизане на тези шлаки от организма ни се съди по цвета на езика. Той става ярко розов, слюнката става чиста и всички усещания в устата се нормализират. При смучене на масла, които служат като адсорбент за шлаките, целият процес на прочистване на горните пътища – уста, език – се извършва естествено. Тази прочистваща процедура се препоръчва особено на онези, които по някакви причини не могат да ходят на сауна, приковани са към леглото и т.н. Но даже в това затруднено положение можете да се прочистите естествено и да помогнете на организма си в борбата срещу болестите. Изключително подходящо е да се съчетае с различни методи за самолечение – пречистване на дебелото черво, черния дроб, бъбреците, белите дробове, гладуване и т.н. Ако сме последователни в действията си и прочистим постепенно организма си система по система, ще успеем да премахнем шлаките, да създадем нови здрави клетки и да придобием истинско здраве и чистота.

Бъдете здрави!


Източник:
„Без прочистване няма здраве“ – Генадий Малахов, издателство „Здраве и щастие“, 2005 год.

Limec
Чисти от вътре и от вън

Лечение чрез храна и пост

Храненето е метод за лекуване. По-добър метод от него няма, но трябва да се знае каква храна да се употребява и кога да се храни човек. По време на боледуване и след оздравяване от дадена болест човек се нуждае от специфична храна. Например, който е боледувал от треска, иска да яде кисело; при друга болест […]

Прочети още »
Sred gorata do rekata :)
Чисти от вътре и от вън

Лечение с вода

Ако разбирахте свойствата на водата, бихте могли да лекувате с нея всички болести. Водата, с която ще се лекувате, трябва да бъде абсолютно чиста. Голяма част от тялото на човека е вода. Много хора боледуват от липса на вода в организма. Влагата, водата е причина за топлината на организма. Липсата на вода охлажда организма. Много […]

Прочети още »
Noti :)
Чисти от вътре и от вън

Лечение с музика

Музиката във физическия свят е потребна, за да организира дезорганизираната материя. Физическият свят е дезорганизиран. Чрез музиката материята ще трепти хармонично. Музиката е Божествен метод за успяване в света. Чрез музиката по-висши същества достигат до нас. Вие, ако пеете, ще спомогнете по-напреднали същества да дойдат и да ви помогнат. Ако не пеете, няма да се […]

Прочети още »