Смокинови топченца

Smokinovi bonbonki

Плодово-ядковите бонбонки изискват да отделите малко повече време, за да ги направите (особено ако искате всички бонбони да са с еднакво тегло), но крайния резултат определено си заслужава!

Smokinovi bonbonki

Продукти за 30-тина бонбонки по около 15 гр.:

200 гр. сушени смокини – накиснати предварително за около 4-5 часа в чиста, хладка (изворна или филтрирана) вода
100 гр. бадеми – накиснати за около 12 часа, а преди меленето е добре да бъдат обелени
100 гр. лешници – накиснати за около 8 часа
30 гр. студено пресовано кокосово масло (може и да не се добавя)

Smokinovi bonbonki

За овалване – използвах прецеден бадемов пулп от ядково мляко, но вие може да използвате и нещо друго. Бих ви препоръчала да изберете нещо с лек вкус и аромат, за да може същността на бонбоната да е водеща като усещане, а не покритието.

Smokinovi bonbonki

Приготвяне:

Смелете накиснатите ядки и смокини в блендер или кухненски робот. След няколко минути добавете разтопеното на водна баня кокосово масло и продължете да мелите. Според мен няма нужда от допълнително подслаждане, но ако решите може да сложите 1-2 с.л. мед или агаве сироп, като преди това се убедете, че наистина не ви достига сладостта. Това, което трябва да получите е плътна маса, лесна за оформяне, с невероятно нежен сладникав аромат и леко зърнесто-хрупкава структура. Оформете получилото се тесто на малки бонбонки, сложете ги в хладилник за няколко часа или половин денонощие и след това мога само да ви кажа:

„Приятни блажени сладки мигове 🙂 “

Smokinovi bonbonki

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *