Сос от магданоз, копър, кокосови стърготини и авокадо

Sos ot magdanoz, kopur, kokosovi sturgotini i avokado

Това и подобни сосчета се правят изключително лесно, бързо и винаги може да постигнем различен прекрасен резултат. Важно е да оставим въображението и наличните продукти 😉 да ни водят, и няма как да объркаме.
Добре е да преценим за какво ще искаме да приложим сосчето – дали за намазване върху крекер или филийка, за да го направим по-гъстичък, или ще го използваме да облеем салата или основно ястие … Също е необходимо да съобразим дали е нужно да използваме подправки и да ги съчетаем, така че да се получи ухание, а не прекалено силна натрапчивост на някоя от тях. В случая с този сос усещам, че няма нужда от допълнителен аромат, тъй като може да заглуши деликатния мирис и вкус на кокосовите стърготини … 🙂
Оставете се сетивата да ви водят и се старайте да постигате съзвучие между вкус, аромат и вид … благоуханно да ви е 🙂

Sos ot magdanoz, kopur, kokosovi sturgotini i avokado

Необходими продукти:

½ връзка магданоз
½ връзка копър
30 – 40 гр. кокосови стърготини или прясно смлян кокосов орех
½ авокадо (добре узряло)
100 мл чиста вода – планинска, изворна или филтрирана
студено пресован зехтин
лимонов сок – прясно изцеден
хималайска или каменна сол

Sos ot magdanoz, kopur, kokosovi sturgotini i avokado

Начин на приготвяне:

Продуктите може да смесите в блендер, кухненски робот или друг подобен домакински уред. Ако вместимостта на съда ви не е достатъчно голяма, за да събере всички съставки, може да ги мелите на етапи, като си разпределите съставките, за да може меките и течните да помогнат за смилането на твърдите.
Нарежете магданоза и копъра заедно с дръжките на няколко части, защото има вероятност част от тях да се увият около въртящата се вътрешна част на уреда ви. Добавете кокосовите стърготини или парченцата кокосов орех, след това половинката авокадо и водата. Започнете да мелите и като прецените, че продуктите са почти смлени, добавете и прясно изцедения лимонов сок, зехтина и солта. Пасирайте още няколко минути, така че съставките да са добре наситнени 🙂 Ако сместа ви изглежда прекалено гъста и суха, може да добавете още малко  вода, а ако искате като резултат по-млечно-кисел вкус – лимон и зехтин.
И това е 🙂 За кратко време сътворихме нещо сурово, вкусно и хранително 🙂


Желая ви ароматни дни и нощи 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *