Райско-конопена напитка

Raisko-konopena napitka

Raisko-konopena napitka

Тази напитка има много нежен вкус и аромат … като я пием, усещаме нейната пухкавост и плътност, а като резултат идва задоволяването на жаждата и апетита, благодарение на хидратиращата и хранителната й стойност 🙂


Продукти:

150 мл. конопено семе
около 700 мл. чиста вода – планинска, изворна или филтрирана

1 – 1 ½ бр. добре узрели райски ябълки

джинджифил
черна ванилия

Raisko-konopena napitka

Приготвяне:

Конопените семена са меки и нямат нужда да бъдат накисвани във вода за прекалено дълго време, но ако ползвате семена с люспа е добре да постоят в чиста хладка вода за около 7 часа. След като са активирани силите във тях чрез живителната мощ на водата, може да преминем към правенето на конопено мляко.
Изсипваме семената в шейкър кана или в по-голям съд на блендер, като слагаме част от водата (около 300 мл.). След като семената се мелят няколко минути и се надробят добре, добавяме и останалото количество вода. Мелим още няколко минути (времето зависи от мощността на домакинския уред, който ползвате). Ако сте ползвали семена с обвивка, то е необходимо да прецедите получилата се течност през торбичка за ядкови млека или няколко пласта марля (тензух). А ако сте използвали белени семена, то не е необходимо да прецеждате, просто трябва семената да са смелени добре, за да не им се усеща структурата.
Към полученото конопено мляко (прецедено или не), добавете 1 или 1 ½  (така напитката ще се получи по-гъста и желирана) райски ябълки и пасирайте за кратко, докато всичко се хомогенизира.
Може да добавите няколко щипки сух джинджифил на прах и няколко щипки черна ванилия.

Райската ябълка придава на млякото пухкавост, плътност и леко желиране, което се увеличава ако оставим напитката да преседи известно време.

Raisko-konopena napitka

 

Пийте напитката свежа и прясно приготвена, за да може нейните сили и жива енергия да се влеят във вас 🙂

 

Приятна споделена наслада 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *