Биостимулаторите – възбудители на живот и здраве

maslinovo durvo

borovi iglichki
Под въздействието на различни причини човек се подлага на риска да „измени на себе си“, да урони здравето си. Растителните биостимулатори го предпазват от това, като “ тъкмо навреме “ (тоест почти всекидневно) усилват жизнеността и тонуса в човешкото тяло, повишават прага на изменения, които могат да доведат до болести.

Биостимулаторите са много препоръчвани от Лечителя Петър Димков. Те въздействат чрез подобряване, активизиране, оптимизиране на всички функции на организма. Те вършат същото, което се постига чрез различни лекарства, витамини, богати на енергия вещества, но го правят в съответствие с човешкия организъм – и затова са за предпочитане.

В известен смисъл здравето и животът на човека са процеси, които постоянно трябва да получават стимулиращ тласък отвън.


Примерни рецепти:

* Нарязани листа и стъбла от дяволска уста – 2 с.л. се заливат с половин литър вряла вода и се запарват за 1 час. След като изстине, течността се прецежда. Пие се по 1 чаша ( 200 мл ) преди ядене 3 пъти дневно. Действа общоукрепващо, премахва главоболие, слабост. Препоръчва се и на страдащи от хипертония.

* 2 с.л. нарязани стебла с листа и цветове от жълт кантарин се варят в 500 мл вода в продължение на 5 мин. След изстиване се прецежда. Пие се по 1 кафена чашка преди ядене. Употребява се в продължение на месец. Препоръчва се в случай, когато е нарушено настроението на човека – депресии, мрачни мисли, безсъние.

* 1 ч.л. ситно нарязана ефедра се запарва в 400 мл вода. След 1 час се прецежда. Пият се 4 с.л. 3 пъти на ден. Освен общоукрепващо, действа и тонизиращо, особено при ниско кръвно налягане.

* Цвят от черен бъз 100 гр, листа от бреза 50 гр, цвят от трънка 50 гр, връхчета от коприва 50 гр. Използват се правилно и добре изсушени растения в посочените количества.
2 с.л. от сместа се сипват във вряща вода (веднага след завирането). Ври 5 минути. След изстиване се прецежда и се пие по 75 мл преди обяд и преди вечеря (по 2 пъти – 10 мин преди обяд и 10 мин преди вечеря, 2 ч след обяд и 2 ч след вечеря). Може да се подправи с лимонов сок. Пие се докато организмът има нужда от нея.

* Стебло и листа от босилек 100 гр, листа и цвят от страшниче 100 гр, цвят от глог 50 гр, листа и цвят от върбинка 50 гр, листа от маточина 50 гр, шишарки от хмел 50 гр, корени от дилянка 50 гр, цвят от липа 50 гр, цвят от риган 50 гр. Приготвя се хомогенна смес. Използват се 2 с.л., които се слагат в половин литър вряща вода, прибавят се и малко кори от портокал, снема се от огъня и се захлупва да остане запарено цяла нощ. Пие се по 50 мл 3 пъти на ден преди ядене.


Брезов биостимулатор

100-150 гр листа от бреза се варят в 700 мл вода, докато тя остане 500 мл. Това е доза за един ден – пие се 4 пъти по една винена чаша преди ядене. Биостимулаторът има пикочогонен ефект, много целесъобразен е при подагра, а също и при други заболявания, когато не трябва да се дразнят бъбреците. Има антипростатичен ефект, подобрява уринирането на възрастните хора.


Луков биостимулатор

300 гр лук се нарязва ситно и се смачква, за да излезе сокът. Към него се прибавя 100 гр мед и 650 мл червено вино. От напитката се пие по 1 винена чаша преди ядене 4 пъти на ден.


Други биостимулатори

* Индрише – 20 зелени листа, сладки бадеми – 20 ядки. Счукват се, размесват се добре с 3 месести лимона, смилат се на пасатор или друг подобен уред, като предварително се изчистват семките. Получената смес се забърква с половин килограм мед. Взема се по 1 с.л. 20 мин преди ядене сутрин, обед и вечер.

* Корени от магданоз – 30 гр и репей – 30 гр. Варят се в 1 л вода около половин час. Прибавя се един едър магарешки бодил и ври още 5 мин. Получената отвара се пие 3 пъти на ден преди ядене по 100 гр.
Отварата засилва организма, прояснява съзнанието, подобрява настроението, усилва функциите на всички жлези с вътрешна секреция, което е и „механизмът“ й на действие.

 

Рецепта за дълъг живот

2 глави кромид лук се очистват от люспите, настъргват се ситно и се прецеждат през ситно сито или марля, за да се извлече целият сок. Към него се прибавя в буркан 500 гр мед, разбърква се добре и се взема по 1 с.л. 3 пъти на ден преди ядене в продължение на няколко месеца. Паузи е редно да се правят, когато организмът „поиска“ това.

spirala ot kamuni


Биостимулиращи вани

Това са най-широко употребяваните общоукрепващи и общотонизиращи процедури в света. Днес те имат широка гама от приложения и се обосновават с това, че поставеното във водата (на ваната) вещество действа върху цялото тяло. При това процедурата е приятна, обикновено “ се включва “ в поносими температури (температурата на тялото).

Може би най-ефикасна (поради многостранното си въздействие) е ваната с трина. Лечебният продукт е отпадъчният материал от купите сено (особено от балканското сено), който се вари предварително (200 г за една вана) в тенджера, след това се излива във вана и човек престоява в нея, докато водата изстине.

Българският народ отдавна практикува този начин на укрепване и лечение. Много полезна за общо укрепване на вътрешните органи е ваната с отвара от овесена слама. Накълцаната слама се вари в тенджера (1/4 кг слама в няколко литра вода). За половин час възвиране се приготвя отвара, която се излива във ваната. Лежи се спокойно в продължение на половин час, докато лечебната вода проникне до вътрешните органи – бъбреци, пикочен мехур, нервна система.

В днешното време, което предразполага към нервни сривове, много полезна и общоукрепваща е ваната с корени на дилянка. Това са корените на валерианата. Една стиска от тях се поставя във вряща вода за 1/2 ч и след това отварата се излива във ваната. Температурата и тук е както тази на тялото. Остава се във ваната, докато е приятно, може час и повече.

Тези вани имат различно въздействие, но общото в тях е, че създават особени навици и здравословни нагласи у човека. Оттук и необходимостта те да се правят периодично – веднъж седмично, на две седмици или месец. Правило не съществува. То се поражда от самата процедура и тялото, което “ желае “ или “ не желае “ определена честота.

Повторяемостта на ваните създава известен здравен ред в живота на човека и с течение на времето целебният ефект става по-голям.

maslinovo durvo

Тези процедури имат много предимства:

– евтини са;
– засилват не само тялото, но и психическата устойчивост, тъй като за всеки е важно да „се осланя“ на някои здравни навици и действия, за да бъде по-устойчив;
– укрепват волята и издръжливостта на човека, помагат му по-лесно да понася неблагополучията в живота.


Източник:
„Петър Димков за живота без болести“, автор: Николай Андонов, издателство: ГЕЯ-ЛИБРИС

Limon, chesun i med :)
Напитки Целебни съвети

Антивирусна комбинация – гореща вода, лимонов сок, чесън и мед ;)

Тази рецепта дава невероятни резултати при много случаи, в които искаме да подпомогнем активизацията на силите на организма ни в справянето му с различни болестни състояния, за освобождаване от токсини и шлаки. Съчетани са изключително мощни средства като горещата вода, лимона, чесъна и меда. Бъдете здрави 🙂 … но все пак ако усетите, че имате […]

Прочети още »
Domashna chesnova tinktura
Целебни съвети

Домашна чеснова тинктура

Чесънът се смята, че притежава магични свойства, включително и способността да отблъсква вампири и зли същества. Той е ценен от дълбока древност и е прилаган при лечението на най-различни болестни състояния. Той е богат на витамини В1, В2, B6 (подпомагащ регулирането на хормоните в организма), витамини А и С, както и на протеини, минералите – […]

Прочети още »
Целебни съвети

3 в 1 – мед, пчелен прашец и пчелно млечице

… очаквано добра комбинация Тази рецепта е подходяща за подсилване на имунната система, за цялостно обновяване и зареждане с енергия и сила. Необходими съставки : мед ( истински течен ) – 1 кг. пчелен прашец – 200 гр. пчелно млечице – 10 гр. Смесете продуктите в широк и удобен за разбъркване стъклен, керамичен или глинен […]

Прочети още »